Bêche 62 - Bêche-Bastogne-Bêche 2010

Bêche-Bastogne-Bêche 2010 - naar Slideshow

Download_Foto's_Hier

Al weer voor het derde seizoen werd op 12 juni 2010 de wielerkoers Bêche-Bastogne-Bêche verreden. Door Ron en Esther Sijthoff in 2008 voor het eerst georganiseerd, in 2009 door Ben en Mies van der Aart en in 2010 door Gertjan en Lies. De route was dezelfde als die van 2009. Veertien coureurs hadden zich aangemeld voor de tocht van 100 km in de Oostelijke Ardennen; in de volgauto zaten drie soigneurs. Vanaf Bêche zakten we eerst af naar Willem voor een kop koffie, de eerste sterke verhalen en de laatste instructies. Het materiaal was ook dit jaar weer beter dan in voorgaande edities, de carbon frames teller staat inmiddels al op drie. De wat oudere rosjes waren nog even goed nagekeken wat Ron en Hans vier bezoeken aan de plaatselijke wielershop kostte.
We begonnen met redelijk weer en de groep kon vrij goed bij elkaar blijven. Na 15 km reed Thomas als eerste lek, zijn banden waren volgens deskundigen voor het laatst in 1968 verwisseld. Gelukkig kon het euvel snel worden verholpen. Via de Oostelijke kant van de lus koersten we naar het zuiden, deden een klein stukje Luxemburg aan en kwamen op de prachtige oude spoorlijn van Schleiff naar Bastogne. Bij het inmiddels vermaarde Cafe des Sports (weer geen taart en waar zie je nog zo'n toilet) dronken we wat.
Vandaar ging het verder richting het Noorden en door het prachtige gebied rond Houffalize. Al snel begon het te regenen en dat werd van kwaad tot erger. De afdalingen werden subtiel remmend en met geknepen billen genomen; de regenjacks kwamen opeens goed van pas. Onder een paar stevige eiken dienden Mies, Siny en Martine de traditioneel geweldige pannekoeken op. Thomas wisselde ook z'n andere leeglopende bandje nog maar even. Versterkt en afgekoeld zetten we de laatste etappe naar Willem in.
Helaas kreeg Hans (tot op dat moment drie keer buitengefietst en zich voortreffelijk werend) in Dinez, na een kilometer of 80 pech met z'n voorblad en kon niet verder. Volgende jaar toch maar een reservefietsje op het dak meenemen om dit soort mini drama's eenvoudig op te lossen.
Rond vieren arriveerden we weer bij de Vieux Moulin waar al snel het bier rijkelijk vloeide. Thuis begonnen we snel met de voorbereiding van de BBQ. Merel, Teun en Jannes hadden onder leiding van Annemiek de zaak al fantastisch versierd. Lies werkte samen met de dames van de fourage aan de bereiding van delicieuze salades. Gertjan had die week de Marrokaanse slager leeggekocht en de zaak stevig in de marinade gezet. Met twee BBQ's en drie grote vuren werd het een heerlijke avond onder de veranda waarover in het kleine Bêche nog lang over zou worden nagepraat.

 

 

 

©2007 Gertjan van der Ven